Misterele anului 2012 (ep.3)

Cataclisme:

Radiatiile gamma reprezinta un alt eveniment care ar putea duce la sfarsitul lumii, ce consta intr-o emisie puternica de radiatii gamma, care ar distruge stratul de ozon al pamantului.

Radiatia sau razele gamma sunt unde electromagnetice de frecvente foarte mari produse de interactiuni intre particule subatomice, cum ar fi la dezintegrarile radioactive sau la ciocnirea si anihilarea unei perechi electron-pozitron, foarte periculoase pentru sanatatea omului, ce pot poate traversa complet corpul uman.


Se presupune ca exploziile, numite si radiatii gamma scurte, se petrec atunci cand doua stele se lovesc una de cealalta si elibereaza cantitati uriase de radiatii gamma in spatiu, cum ar fi cele dintre stelele neutronice si gaurile negre.

Cercetatorii au estimat ca astfel de coliziuni stelare s-ar petrece o data la 100 de milioane de ani, indiferent de galaxie.


Ramasitele altei galaxii:

Datorita faptului ca galaxia Pitica Sagetator este cea mai apropiata galaxie de Calea Lactee, aflându-se la o distanta de numai 70.000 de ani lumina de aceasta, studiile recente au aratat ca mica galaxie a fost devorata treptat de catre Calea Lactee si s-ar afla acum la sfarsitul vietii.

Galaxia pitica a Sagetatorului este greu de observat, pentru ca se afla aproape de planul discului Caii Lactee, pe partea diametral opusa de partea in care se afla Soarele, in raport cu centrul galaxiei noastre. Potrivit acestei teorii, în 21 decembrie 2012, sistemul solar va fi vizitat de ramasite ale acestei galaxii, care va cauza sfarsitul omenirii.Calea Lactee este galaxia gazda a sistemului nostru solar, ce apare ca o banda albicioasa pe cer, avand un aspect de nor si este compusa din miliarde de stele. Toate obiectele din galaxie orbiteaza in jurul centrului de masa al galaxiei, numit si centru galactic. Este greu de aflat ce se afla în centrul galaxiei, pentru ca acesta este ascuns în spatele multor stele si al norilor de praf si gaz din planul galactic. In centrul galaxiei exista o sursa foarte puternica de unde radio, numita Sagittarius A, considerata un rest de supernova, o gaura neagra.
Eruptia unui super-vulcan:
O alta catastrofa, prezisa in 21 decembrie 2012, ce ar putea sa conduca la sfarsitul lumii, este eruptia unui super-vulcan, ce poate duce la schimbarile climatice de pe planeta, provocand ploi acide si alte modificari la nivel mondial.
Potrivit expertilor, gradul de probabilitate, estimat unei asemenea catastrofe pentru 2012, este de 1 din 10. Locurile care ar putea gazdui in viitor super-eruptii pe pamant sunt: Parcul National Yellowstone din Wyoming (SUA), lacul Taupo din Noua Zeelanda si zona Campi Flegrei, din apropiere de Napoli, Italia.

Articole asemanatoare:
Misterele Anului 2012 (Episodul 1)
Misterele Anului 2012 (Episodul 2)

0 thoughts on “Misterele anului 2012 (ep.3)

Add Comment