Misterele anului 2012 (ep.2)

Inversarea polilor magnetici, este teoria potrivit careia sfarsitul lumii ar putea fi cauzat de inversarea polilor. Sustinatorul aceste teorii Charles Hapgood afirma ca acumularile de gheata la unul dintre poli ar putea destabiliza axa de rotatie a pamantului, ce ar putea aduce schimbari climatice majore, lucru ce se va intampla in 2012 (pe 21 decembrie).

Potrivit expertilor, nu este posibil sa fie estimata exact data la care va avea loc inversarea polilor. Geologii sunt de parere ca inversarea polilor magnetici s-ar putea produce cel mai probabil in urmatorii 1 milion de ani. Gradul de probabilitate al acestui scenariu este, asadar, de 1 din 10.Alinierea galactica, presupune parcurgerea sistemului solar a planului ecuatorial galactic, rezultand, astfel, alinierea soarelui cu pamantul si centrul galaxiei. Daca asemenea aliniamente au mai aparut în anii 3000 i. Hr.. si 1500 i. Hr., deosebirea este ca, de aceasta data, la 21 decembrie 2012, centrul soarelui nu doar ca se va afla pe aceeasi linie cu Ecuatorul Galactic, dar el se va suprapune chiar peste centrul galaxiei.

Se prevesteste formarea unei gauri negre în centrul galaxiei prin alinierea planetelor cu soarele care va rupe echilibrul, “aruncand o mare cantitate de particule”. Astfel, axa magnetica a Pamantului va fi modificata, iar consecintele vor fi grave.


Maximul solar, din anul 2012 ar putea fi cel mai puternic din ultimii 400 de ani si este un proces in cadrul caruia campul magnetic din zona ecuatoriala a soarelui se roteste cu o viteza mai mare decat in regiunea polilor astrului, proces care se inverseaza o data la 11 ani.

În perioada de maximum solar apar sute de pete solare, ce reprezinta niste ferestre catre activitatea magnetica a soarelui. Orice schimbare legata de numarul lor reflecta schimbari in interiorul astrului. Altfel spus, intr-un maxim solar petele solare sunt mai mari, inclusiv, si numarul mediu de flacari solare si evenimente conexe, cum ar fi eruptiile de mase coronale sunt mai mari. Petele solare dureaza intre 1 ora si 1 luna, pot atinge lungimi si de 100.000 km si au temperatura de 4000 °C.Cercetatorii prezic furtuni solare foarte puternice, in timpul carora se elibereaza de un miliard de ori mai multa energie decat o bomba atomica, aceste eruptii gigantice putand crea haos pe Pamant. Un nivel ridicat de radiatii presupune o problema in special pentru aviatie, comunicatii si tehnologie.

Articole asemanatoare:
Misterele Anului 2012 (Episodul 1)
Misterele Anului 2012 (Episodul 3)

0 thoughts on “Misterele anului 2012 (ep.2)

Add Comment