Misterele anului 2012 (ep.1)

Multe teorii spun ca anul 2012 va aduce o schimbare extraordinara a omenirii. Lumea a inceput sa fie tot mai ingrozita de aparitia anului 2012, nascand zeci de teorii ce dezvolta cauzele ce ar putea determina sfarsitul lumii. Cele mai circulate ipoteze cu privire la sfarsitul lumii sunt urmatoarele:

Calendarul mayas, bazat pe calcule astronomice, arata ca sfarsitul unui mare ciclu de 5200 ani va fi pe 21 decembrie 2012. Aceasta data lasa loc multor interpretari, desi nu exista dovezi substantiale, mayasii considerau data ca fiind una semnificativa. Multi oameni au postulat ca acesta data ar fi sfarsitul lumii, iar altii cred ca data simboliza pentru mayasi doar venirea unor mari schimbari, reprezentand inceputul unei noi ere.

Civilizatia Maya avea un sistem complex de calendare, dintre care unul numit “de lunga durata” care masura perioade vaste de timp cu o mare precizie. Acest calendar masoara un ciclu de 1.872.000 de zile sau aproape 5.125 de ani si este cunoscut ca ciclul de 13 baktun.

calendarul maya

Inregistrarile arheologice arata ca primii mayasi au aparut in urma cu aproximativ o mie cinci sute de ani, in regiunile din America de Mijloc, o zona care cuprinde azi Mexicul de Sud, Guatemala, Belize si Honduras.

Arheologii au avut dispute despre corelarea datelor din acest calendar cu cel modern, adica cu calendarul Gregorian, pe care il folosim astazi, si au concluzionat ca inceputul sau momentul zero al ciclului curent de 13 baktun este 11 sau 13 august 3114 i.Hr., insemnand ca ciclul se incheie dupa 1.872.000 de zile, adica pe 21 sau 23 decembrie 2012. Nimeni insa nu stie de ce mayasii au ales decembrie 2012 ca sfarsit al timpului.

Problema este complicata, de faptul ca mayasii nu foloseau un singur calendar, ci mai multe calendare. Fiecare calendar avea un scop diferit, iar cel in cauza, care este cunoscut “de lunga durata”, este un calendar la fel ca oricare altul, care are ca scop masurarea timpului. Singura exceptie a acestuia, si care a panicat o lume intreaga, este ca acest calendar implica un ciclu unic de 1.872.000 de zile, care se va sfarsi in 21 decembrie 2012.


O alta teorie, sustinuta pentru prima data de catre filozoful grec Philolaus (350 i.H.), este cea a Planetei X. Potrivit acestei teorii, in data de 21 decembrie 2012 aceasta planeta X (Nibiru) se va ciocni cu pamantul si va duce la sfarsitul civilizatiei umane. Philolaus credea ca pamantul ar trebui sa aiba o contra-planeta care sa pastreze echilibrul.

Exista si anumite speculatii la aceasta teorie, fiind vorba despre un fel de “planeta cometa” si anume: Planeta X.IRAS (Infrared Astronomical Satellite) care este un fost telescop ce a orbitat în jurul Pamantului aproximativ 10 luni, în anul 1983, fiind fotografiata de cercetatorii rusi. Cu ajutorul acestuia au fost realizate observatii asupra galaxiilor tinere sau în formare. Pana cand aceste obiecte au fost identificate, a fost mediatizata conceptia potrivit careia unele dintre acele obiecte, ar putea fi legendara Planeta X de la periferia Sistemului Solar.

Potrivit acestei teorii, mai exista si o alta speculatie ce ar dovedi ca Planeta X este de fapt planeta sumeriana Nibiru. Aceasta planeta va cauza distrugere si moarte si aparitia unei rase de extraterestri, numita Annunaki (stramosii nostri extraterestri), ce isi vor planeta inapoi.

Conform Tablitelor Sumeriene, noi oamenii suntem o rasa de sclavi, creati genetic de catre locuitorii planetei X, in urma cu sute de mii de ani, iar acesti stapani ai nostri se vor intoarce pe data de 21 decembrie 2012.

Video despre Misterele Anului 2012
Articole asemanatoare:
Misterele Anului 2012 (Episodul 2)
Misterele Anului 2012 (Episodul 3)

0 thoughts on “Misterele anului 2012 (ep.1)

  1. Nu a fost descoperit pana acum niciun document care sa confirme ca maya credea ca in 2012 va fi sfarsitul lumii, ci numai ca atunci se va incheia un mare ciclu calendaristic care va avea consecinte la nivel planetar dar nu apocaliptice.

  2. intradevar calendarul maya nu anunta sfarsitul lumii, ci doar sfarsitul unui ciclu calendaristic si inceperea altuia nou in care ei credeau ca omenirea va trece la un alt nivel spiritual. Defapt calendarul maya ii infinit.

Add Comment