Despre Nostradamus

Multi oameni de stiinta si istorici au recunoscut faptul ca Nostradamus a fost un profet, ce a prezis cu exactitate destinele unor conducatori importanti, precum si soarta unor popoare sau a marilor evenimente. Viziunea sa este criptata in catrene ce vor deveni realitate, dar nu sunt supuse descifrarii pana in momentul intamplarii evenimentului.

Jocurile de cuvinte si artificiile narative nu sunt un produs al intamplarii, deoarece chiar educatia aleasa de care a beneficiat Nostradamus, i-a permis autorului profetiilor sa foloseasca versificarea, incriptarea sau anumite cuvinte-cheie celtice, romane, spaniole, latine, grecesti si ebraice etc. pentru a masca mesajul scrierii sale.

Pana in prezent, nu s-a constatat nici o metoda de a descifra catrenele lui Nostradamus. Insa fenomenul de coincidenta catrenelor sale cu evenimentele reale ale istoriei pana in prezent nu poate fi explicat de nici un om de stiinta.

Cine a fost misteriosul Nostradamus?

Numele lui Nostradamus este forma latina a numelui lui Michel de Notre Dame si s-a nascut in 14 decembrie 1503 (data discutabila) in Saint-Remy, Provence (sudul Fran?ei), din parinti inteligenti. Nascut intr-o familie de evrei, inca din copilarie s-a convertit la credinta catolica, pastrand in acelasi timp si traditiile evreiesti. Copilaria a petrecut-o impreuna cu stra-bunicul dupa mama lui, Jean de Saint-Remy, de la care ar fi invatat limba latina, greaca, ebraica, matematica si astrologie. De-a lungul vietii a invatat mai multe limbi si a dobandit cunostinte importante in multe domenii, fiind remarcat si ca astrolog, doctor la curtea regala si filosof.Ipoteze:

Nostradamus a fost de fapt un extraterestru din viitor, abandonat de mic copil de alta civilizatie, avand la baza doua ipoteze, ce se includ reciproc si anume:
a) el ar putea calatori prin timp,
b) a fost trimis pe Pamant de alte fiinte, fiind un om din spatiul cosmic.

Este probabil ca celulele corpului lui Nostradamus sa fi fost programate, astfel incat toate procesele sa se produca incet, permitandu-i salturi in viitor. O astfel de interpretare ar explica exactitatea predictiilor de clarvazator.

Compararea faptelor din viata lui Nostradamus ce pot avea legatura cu fiintele extraterestre:
activitatea corpurilor ceresti deasupra locului unde trebuia sa se nasca Nostradamus (Saint-Remy);
• dispozitiv neobisnuit, ce se aplica pentru a calatori in viitor;
• rezistenta la boli;
• dar al clarviziunii;
• neobisnuit (gandire supranaturala);
• sanatate excelenta pe tot parcursul vietii.

Nostradamus a avut calitati extraordinare, probabil atribuite meritelor unei alte lumi. Toti cei care l-au cunoscut au afirmat faptul ca el a depasit capacitatile oamenilor din timpul sau.


Unii pretind ca Nostradamus a fost proprietarul unei surse de magie, cu ajutorul careia chema demonii. Astfel, s-au facut multe presupuneri despre modalitatea in care si-a folosit vocatia de prevestitor.

Altii considerau aceasta sugestie ca fiind absurda, deoarece, in opinia lor, Nostradamus nu a conspirat cu diavolul si ca ar fi fost imposibil sa invoce magia neagra in cautarile sale, motivand faptul ca Nostradamus credea profund in viata de dincolo, pentru ca era foarte religios. El nu a incercat niciodata sa invie mortii sau sa comunica cu spiritele, pentru a le cere sfatul.

Geneticienii din Italia au investigat ADN-ul lui Nostradamus si a concluzionat faptul ca Nostradamus a fost de fapt femeie. Ei avand propriile lor dovezi, au mentionat faptul ca, in horoscopul lui Nostradamus, prezenta planetei Marte, este responsabila pentru nivelul de testosteron (principalul hormon masculin) in organism.

Rezultatele acestei analize a provocat controverse in intreaga lume. Daca un astrolog a fost o femeie, cum se explica faptul ca Nostradamus a avut doua sotii si opt copii?

De fapt, Nostradamus, prin lucrarile legate de profetii si de aplicarea Codului Bibliei, este considerat o figura proeminenta a Renasterii Franceze. In lucrarile sale, scrise timp de 3 ani, fiind vorba de peste 900 de catrene si centurii, Nostradamus prevesteste viitorul lumii. Romanul Vlaicu Ionescu (emigrat in SUA) a fost considerat unul dintre cei mai importanti interpreti ai profetiilor lui Nostradamus, demonstrand ca acesta ar fi prevazut, printre altele, caderea regimului comunist, precum si dezmembrarea Uniunii Sovietice.

Articole asemanatoare:
Profetiile lui Nostradamus (Episodul 1)

0 thoughts on “Despre Nostradamus

Add Comment