Calatorii – Viziteaza Copenhaga

Calatorii - Viziteaza Copenhaga

Calatorii – Viziteaza Copenhaga. Descoperiti minunata Copenhaga, cel mai mare oras si capitala Danemarcei. Aceasta este recunoscuta mondial ca centru: de cultura, afaceri, media si cercetari stiintifice. Vizitati unul dintre numeroasele muzee cu expozitii locale si internationale, cumparati din magazine obiecte traditionale daneze si gustati mancarurile delicioase din bucataria daneza. In Copenhaga descoperiti magazine superbe si un numar mare de hoteluri, restaurante, teatre, muzee, galerii de arta si locuri pentru distractii. Fiind gazda multor evenimente de-a lungul anului, este un loc ce merita vizitat macar o data pe luna.

Va prezentam mai jos care sunt cele mai importante evenimente care au loc pe parcursul unui an in Copenhaga

In luna ianuarie in Copenhaga se organizeaza un targ de anul nou, New Year’s Flea Market. Unde vizitatorii pot cumpara lucruri traditionale daneze, iar preturile sunt negociabile.

Pentru iubitorii de moda, in luna februarie, sunt organizate doua evenimente : International Fashion Fair si Copenhagen Fashion Festival. La targul international de moda se poate participa la parade si se pot cumpara diverse accesorii. Festivalul, in schimb, organizeaza diferite evenimente deschise publicului despre moda, stil si machiaj.

Luna martie aduce in Copenhaga arta, sunt organizate doua evenimente majore : Charlottenborg Spring Exhibition si Night Film Festival. Expozitia de arta este intodeauna foarte bine reprezentata de cei mai importani artisti danezi, iar Natfilm Festivalen a fost infiintat in anii ’80, in prezent atrag mai mult de 45.000 de vizitatori anual.

In luna aprilie se va organiza un targ cu tema Pastelui, evenimentul se desfasoara timp de doua zile.

Carnavalul din Copenhaga este organizat la mijlocul lunii mai. Aici se poate participa la o parada cu dansuri de samba si diferite alte spectacole in aer liber.

Tot aici in luna iunie se desfasoara Forum Copenhagen. Unde se vor organiza diferite expozitii si conferinte pentru intreaga familie.

In luna iulie este organizat cel mai mare festival de muzica rock dupa planeta, Roskildefestivalen. Mii de fani se duc in Roskilde unde pot sta cu cortul, iar preturile sunt rezonabile. Pe langa acest eveniment se mai organizeaza si un festival de jazz in aer liber, unul dintre cele mai mari spectacole muzicale din oras.

Un alt festival international de moda este organizat in luna august. Acesta dureaza 4 zile si are loc in fiecare an la Bella Centre.

Luna septembrie este cea mai bogata in evenimente. Astfel se poate participa la inceputul lunii la un eveniment de comemorare a orasului de la inceputul secolului al XIX lea, cand acesta era in plina dezvoltare, festivalul se muneste Golden Days in Copenhagen. Aici au loc multe evenimente traditionale. Tot in aceasta luna se organizeaza si ART Copenhagen, acest festival celebreaza arta si are o reputatie impresionata, poate deveni in timp chiar unul dintre cele mai mari targuri de arta. Pentru iubitorii de film exista in luna septembrie si un festival international de film ce promoveaza regizori danezi si unde sunt prezentate filme noi in fiecare an.

In luna octombrie se va desfasura Noaptea Culturii, care a adunat pe an mai mult de 100.000 de vizitatori. Muzeele, teatrele si galeriile raman deschise de-a lungul noptii si sunt prezentate multe spectacole, expozitii si concerte de muzica live pentru toate varstele.
» In noiembrie se organizeaza Irish Festival, unde se poate asculta muzica traditionala, se poate dansa, manca si bea whisky. Iar pentru iubitorii de antichitati si colectionarii de monede se desfasoara tot in aceasta luna Antiques and International Coin Fair, vizitatorii vin aici pentru a gasi bijuterii, monede si diverse antichitati.

In ultima luna din an se organizeaza un targ de Craciun. Tot in decembrie se mai desfasoara si un turneu de badminton, Copenhagen Masters.

Fotografii Copehanga | Galerie Foto Copenhaga | Calatorii – Viziteaza Copenhaga

Castelul Rosenborg

castelul rosenborg copenhaga

Palatul Christiansborg

palatul christiansborg copenhaga

Biblioteca Regala Copenhaga

biblioteca regala copenhaga

Podul Oresund

podul oresund copenhaga

Catedrala Marble

catedrala marble copenhaga

Altfe fotografii

Eoliene Copenhaga

Calatorii – Viziteaza Copenhaga

calatorii copenhaga

  Surse si Adrese Web Utile

» (English) Wiki Copenhaga
» (English) Copenhagen – Copenhagen City Guide
» (English) Fotografii Copenhaga
» Cazare Hoteluri Danemarca
» Cazare Hoteluri Copenhaga

Add Comment