Atractii turistice Viena

Datorita neutralitatii postbelice a Austriei si situarii in partea centrala a Europei, Viena este un important centru politic international, unde isi au sediul organizatii precum Organizatia Natiunilor Unite(ONU), Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol etc. Viena, pe parcursul istoriei, a fost capitala Sfantului Imperiu Roman de Natiune Germana si intre 1867-1918 a Imperiului Austro-Ungar.

Pentru multe secole, Viena a fost centrul muzicii clasice si al operei. In anul 1815 s-a desfasurat mult mediatizatul Congres de la Viena si tot aici veti gasi gama de atractii culturale.

HotelsCombined.com - Pack full of the best deals

Atractii turistice:

Palatul Imperial Hofburg a fost construit in secolul al XIII-lea si extins, devenind o minunata rezidenta in concordanta cu evolutia familiei de Habsburg din punct de vedere al puterii si influentei. Astazi, Palatul Imperial Hofburg este resedinta Presedentiei Federale a Austriei, in interiorul caruia veti gasi o varietate de stiluri arhitectonice.

In “Camera Comorilor” veti putea admira printre altele coroana imperiala, ce apartine Sfantului Imperiu Roman din 962, comoara Burgunzilor din secolul al XV-lea, coroana imperiala austriaca din 1602 si comoara Ordinului Lanii de Aur.

Viena reprezinta un oras de vis pentru persoanele romantice sau cu o inclinatie pentru istorie, deoarece orasul imbina perfect infrastructura si confortul unui oras modern cu atmosfera rupta din istoria sa veche de secole ce poate inspira pe oricine viziteaza Viena.

Palatul Schonbrunn din Viena este considerat cel mai frumos palat baroc din Europa si, datorita importantei lui istorice, arhitecturii si mobilierului unicat, este parte a patrimoniului cultural Unesco. Schonbrunn este rezidenta de vara a familiei imperiale, unde veti putea vizita sio frumoasa gradina zoologica.

Palatul Schonbrun

Amenajarile interioare sunt realizate in stil rococo. De asemenea, merita sa fie admirate cele 60 de automobile imperiale, ce formeaza parcul auto al castelului, capela si teatrul castelului.


Catedrala Sf. Stefan – Stephansdom, construita in anul 1147, in stil gotic, a supravietuit multor razboaie si a devenit simbolul libertatii Vienei. Clopotul catedralei este unul din cele mai mari din lume si a fost facut din fierul obtinut dintr-un tun capturat de la turci in anul 1683.

Catedrala Sf. Stephandsdom

Aquarium – Casa Oceanelor din Viena, cu o suprafata de peste 6000 de metri patrati si peste 3500 de specii acvatice vii, ofera vizitatorilor spre vizionare atat vietuitoare acvatice de apa sarata, cat si de apa dulce.

Muzeul de Istorie a Artei (Kunsthistorisches Museum) este unul dintre cele mai importante muzee de arta si arta decorativa din lume, muzeu unde veti putea vedea pretuita colectie de obiecte de arta a Habsburgilor.

Opera de Stat din Viena (Wiener Staatsoper) a fost construita intre 1861-1869 si este una dintre cele mai importante opere din lume, unde sunt prezentate o varietate de spectacole de opera si balet la cel mai inalt nivel al calitatii. O data pe an, Opera de Stat se transforma intr-un urias ring de dans, altfel spus, devine gazda Balului de Opera din Viena.

Video – Viena Timelapse

Adrese Utile
Cazare Viena
Foto Viena (www.Benoa.net)

Add Comment