Atractii turistice Tokio

Tokio (Tokyo), cu o populatie de aproximativ 15 milioane de persoane, situat in partea de mijloc a insulei principale a arhipelagului japonez, Honshu, este capitala Japoniei si unul dintre cele mai mari, aglomerate si agitate orase din lume. Denumirea de Tokio este data si uneia dintre cele 47 deprefecturi ale Japoniei, cuprinzand orasul Tokio, cateva zone invecinate si o serie de insule de la sudul orasului.

Capitala Japoniei este si un centru cultural impresionant, cu un numar mare de muzee, obiective turistice, cladiri vechi, de la arta japoneza clasica la arta contemporana, cu numeroase expozitii de arta nipona si internationala, ce amesteca ingenios creatiile trecutului cu cele futuriste. Cladirile inalte si zgarie-norii sunt amprenta stilului din Tokio, capitala Japoniei.

HotelsCombined.com - Pack full of the best deals

Atractii turistice:

Turnul Tokyo (foto jos) simbolizeaza renasterea Japoniei ca o super putere mondiala si a intrat in cartea recordurilor ca cel mai inalt turn din otel.

Turnul Tokyo

Palatul Imperial, fiind inconjurat de un parc cu stanci inalte, situat in inima orasului, este un simbol al culturii japoneze. Palatul difera foarte mult de palatele regale europene, prin simplitatate si lipsa luxului. In jurul Palatului sunt deschise publicului gradinile si parcul Kitamonaru, considerat cel mai fumos loc, simbol al Japoniei. Este resedinta imparatului japonez, iar publicul este invitat sa il viziteze de doua ori pe an: de ziua imparatului si in data de 2 ianuarie.

Gradina Imperiala (SHINJUKU GYOEN) (foto jos) imbina foarte frumos influentele vestice si cele estice cu influente ale gradinii franceze, englezesti si cele tipic japoneze, unde poti invata cum se fac ceaiurile specific japoneze.

Shinjuku Gyoen Tokyo

Tokyo Disneyland este locul unde copii se pot bucura de doua parcuri frumoase, fiind permisa cazarea la unul dintre cele sapte hoteluri si complexuri de shopping.

Muntele Fuji, privit de japonezi ca un munte sacru, este atractia principala a Japoniei, situat in partea de sud a insulei Honshu, in nordul peninsulei Izu si la vest de Tokyo, in provincial Yamashita. Cu inaltimea de 3776 m, inconjurat de o zona deluroasa mult mai joasa si prin forma sa conica, muntele Fuji este un munte vulcanic activ, fiind privit ca o reincarnare a unui zeu.

Asakusa, cel mai mare district al orasului, renumit pentru numeroasele magazine, cinematografe, viata si cluburi de noapte, este situat pe malul raului Sumida. Asakusa este zona de shopping ideala pentru amatorii de chilipiruri si suveniruri. Anual, in Asakusa, in luna iulie, are loc Festivalul Florilor, iar in luna decembrie au loc targurile de arta.

Templul Sensoij, centrul istoric al districtului Asakusa, este considerat cel mai vechi templu budist.

Aula Marelui Buddha din Templul Todaiji, ce masoara aproximativ 58 m lungime, 51 m latime si 49 m inaltime, est locul unde se afla statuia lui Buddha, ce este lung de 4,9 m si lat de 3 m.

Cartierul de lux Ginza, situat in centrul Tokyo-ului, adaposteste cele mai mari magazine de lux, cu vitrine artistic decorate, folosindu-se cele mai recente tehnologii, fiind unul dintre cele mai scumpe artere comerciale din lume, ocupând locul 5 in lume.Ginza este considerat muzeul progresului economic din Japonia.

Muzeul Figurilor de Ceara Tokyo Tower are peste 100 de exponate, de la oameni obisnuiti la personalitati istorice si colectia de vedete rock, ce par incredibil de reale, fiind unul dintre cele mai bune muzee ale figurilor de ceara din lume si se ridica la rangul celebrului muzeu Madame Tussaud.

La Muzeul Bonsailor Takagi, fiind primul muzeu dedicat bonsailor, veti putea vedea arborii care pot fi transformati in bonsai, precum: pinul, artarul, laricea, caisul floral etc. Bonsai este o arta si stiinta japoneza de a creste plante si arbori miniaturali cultivati in ghivece.


Muzeul de Arta Idemitsu are exponate lucrarile renumitului colectionar Sazo Idemitsu, fondator al Idemitsu Kosan Co., adunate in peste 70 de ani, precum si lucrari de arta orientala.

Muzeul Mitsuo Aida prezinta circa 80 de lucrari originale ale caligrafului Mitsuo Aida, fiind considerat unul dintre cei mai talentati scriitori japonezi, creatia sa fiind remarcabila datorita cautarii neincetate a perfectiunii.

La Muzeul de Arta Bridgestone puteti admira peste 130 de lucrari, realizate de artisti, precum: Cezanne Renoir, si Picasso, dar si numeroase piese de arta japoneza din perioada Meiji, influentata de curentele occidentale, ce pune accent pe curentul impresionist.

Alte atractii: Muzeul de Arta Japoneza Populara, Akihabara, avand si numele de “Orasul Electric” sau “Denki- Gai”. Este zona cu cele mai avansate produse electrice, Centrul de Cultura Fotografica din Tokio etc.

Adrese web utile
Sursa Fotografiilor: © Benoist Sébire
Cazare Tokyo


0 thoughts on “Atractii turistice Tokio

Add Comment