Atractii turistice Shanghai

Atractii turistice Shanghai

atractii turistice shanghai

Shanghai, in traducere insemnand “la mare”, este cel mai mare oras, ca intindere, al Chinei si unul dintre cele mai populate ale lumii, fiind supranumit “Regina Orientului” sau “Perla Orientului”.

Astazi, orasul Shanghai, bogat in obiective turistice, este un oras spectaculos, cu sute de zgarie-nori, sute de case stravechi, ce ofera vizitatorilor un amestec de traditie si hight-tech, considerat cel mai mare centru financiar din partea continentala a Chinei si una dintre cele mai apreciate destinatii turistice din aceasta parte a lumii.

HotelsCombined.com - Pack full of the best deals

Atractii turistice:

Templul din Jad al lui Buddha adaposteste doua statui Shakyamuni si este situat in nord-vestul orasului Anyuan Lu.

Parcul Longhua, situat in sud-vestul orasului, gazduieste un templu si Pagoda Longhua, ce dateaza din anul 247.

Video Shanghai:

Turnul de televiziune Perla Orientala, construit in 1994, cu o inaltime de 468 de metri, aflat in Parcul Pudong, ofera o omagine splendida a orasului, fiind al treilea cel mai inalt turn din lume.

Turnul Jinmao, situat tot in parcul Pudong, contine un restaurant la nivelul 88, de unde veti putea vedea tot Shanghai-ul, fiind al treilea cel mai mare zgârie-nori din lume.

Muzeul Shanghai de Arta si Istorie gazduieste picturi antice chinezesti, obiecte din ceramica si scuplturi de bronz si este unul cu cele mai bune colectii de artefacte din istoria Chinei si a orasului, inclusiv descoperiri arheologice din 1949 pana in prezent.

Piata Poporului este locul unde poti descoperi uriasa istorie a Imperiului Chinez, precum si evolutia si dezvoltarea in timp istoric a Shanghai-ului.


Parcul Fuxing Gongyuan este un loc ideal pentru odihna, unde veti gasi o proveliste de copaci, ce ofera umbra celor ce vor sa se relaxeze.

Shanghai World Financial Center, cu o inaltime de 492 metri, este al doilea zgarie-nori ca inaltime din lume, dupa Taipei 101, caracterizata printr-o arhitectura moderna, cu un stil aparte.

Alte atractii: Gradina Botanica din Shanghai, Templul Longua, Orasul antic Qibao, Shanghai Xin Tian Di, locul Primului Congres National al Partidului Comunist din China, Resedinta Soarelui Yat-sen etc.

descopera shanghai

Adrese web utile

Sursa Foto: Shanghai Photos

Cazare Shanghai


0 thoughts on “Atractii turistice Shanghai

Add Comment