Atractii turistice Praga

Praga, capitala Cehiei, este un oras turistic din Europa Centrala, ce are o istorie bogata si o arhitectura veche spectaculara, fiind considerat orasul berii brune si a muzicii bune. Boema capitala ceha se remarca prin multitudinea stilurilor arhitectorale, un oras de aur, ce imbina stilul neoclasic cu cel gotic si renascentist, intreaga imagine fiind completata de cladirile cubiste, castele si catedrale, piete vechi, biserici baroce etc.

HotelsCombined.com - Pack full of the best deals

Atractii turistice:

Podul Carol (Podul de piatra), construit in stil baroc, este una dintre principalele atractii ale orasului Praga. Podul, fiind decorat cu o alee continua cu 30 de statuete si grupuri statuare in stil baroc, are lungimea de 516 m si latimea de aproximativ 10 m.

Castelul Praga, construit in secolul al IX-lea, este resedinta oficiala a presedintelui si reprezinta atractia cea mai importanta din Praga, si, totodata, cel mai mare complex medieval din Europa, avand o lungime de 570 metri si o suprafata de 7,28 de hectare.

Palatul Lobkowicz este unul din cele mai frumoase locuri culturale din Praga, unde veti putea vedea manuscrise muzicale ale lui Mozart si Beethoven, instrumente muzicale si colectii de arme, tablouri si arta decorative etc. Palatul a fost construit in sec. al XVI-lea si a apartinut familiei Lobkowicz, fiind localizat in partea de est a castelului Praga.


Petrinska rozhledna, construita in 1891, este o imitatie la scara mai mica a Turnului Eiffel, fiind o constructie din otel inalta de 60 m, ce a fost utilizat ca turn de transmisie si pentru observatii.

Turnul Ceasului Astronomic este o atractie al turistilor straini, fiind considerat unul dintre cele mai vechi ceasuri astronomice, ce a fost realizat in anul 1400. Ceasul astronomic din Praga este alcatuit din doua panouri gigantice si anume: cadranul astronomic, partea de sus a ceasului ce este o harta speciala a cerului, pe care se poate observa pozitia curenta a soarelui si a lunii si al doilea panou, cel calendaristic, este un calendar, ce indica ziua din luna, zilele de sarbatoare si o pictura alegorica a fiecarei luni.

Ceasul Astronomic din Praga
Foto: Wooder

Casa care danseaza, construita în 1997, este o cladire de birouri in centrul orasului Praga, ce seamana cu o pereche de dansatori, fiind poreclita si “Fred si Ginger” sau “Casa beata”. Constructia este formata din doua turnuri, ce lasa impresia ca danseaza sau se imbratiseaza, pe acoperis fiind situat un restaurant frantuzesc ce poate oferi o priveliste frumoasa o orasului.

Casa care danseaza Praga
Foto: d0cent.livejournal.com

La Muzeul Tehnic National veti putea vedea o impresionanta colectie de aeronave, motociclete, masini si alte vehicule, precum si exponate referitoare la mijloace de masurare a timpului, de acustica si astronomie.

Muzeul National, cel mai mare muzeu al Republicii Cehe, adaposteste nenumarate expozitii de arta, inclusiv, colectia de Mineralogie, Petrologie, Zoologie, Paleontologie, Antropologie, precum si colectia Osteologica, unde sunt expuse schelete de mamifere.

Noua Veche Sinagoga, construita in anul 1270, este una dintre primele cladiri gotice din Praga, aflandu-se in cartierul evreiesc Josefov, fiind considerata si cea mai veche sinagoga functionala din Europa.

La Muzeul Mucha, ce se afla in Cetatea Noua, in interiorul Palatului Kauninicky, langa piata Venceslao, sunt expuse picturi in ulei, desene pastel, litogtafii etc., precum si opera lui Alfons Mucha, fiind unul dintre cei mai cunoscuti reprezentanti ai curentului Art Nouveau.

Adrese Utile
Cazare Praga
Old Town Square and Tyn Church Prague Czech Republic Picture

0 thoughts on “Atractii turistice Praga

Add Comment