Atractii turistice Oslo

Oslo este capitala Norvegiei, stat in Europa de Nord, situat in vestul Peninsulei Scandinave si, totodata, cel mai mare oras din Norvegia, bogat in cultura, folclor si fascinanta istorie a vikingilor. Pentru o vacanta scandinava, merita sa vizitati orasul Oslo, deoarece prin, combinatia vietii de oras cu multitudinea de oportunitati pentru activitati in aer liber face ca orasul sa fie cu adevarat o destinatie unica.

HotelsCombined.com - Pack full of the best deals

Atractii turistice Oslo:

Muzeul de Ambarcatiuni Vichinge (Vikingskiphus) contine o incapere funerara cu schelete vechi, cateva barci vichinge de 900 de ani si anumite artefacte vikinge.

Castelul si fortareata Akershus

Castelul Akershus, aflat langa centrul orasului, este un castel medieval, ce creeaza o atmosfera incitanta, fiind construit in anul 1299. Desi partial afectat si renovat de-a lungul secolelor, zidurile antice si turnul medieval central al acestei fortarete impozante inca domina imprejurimile.

Parcul cu sculpturi Vigeland, decorat cu sute de sculpturi ale artistului norvegian Gustav Vigeland, este o zona verde ce merita viziata. Monolitul, o lucrare gigantica sculptata dintr-un singur bloc de piatra, aflata in centrul parcului, este considerata cea mai inalta sculptura in granit din lume, ce are peste 14 metri inaltime. Insa, cea mai fotografiata piesa din aceasta colectie, este Sinnataggen, ce infatiseaza un copil suparat.

Muzeul Rezistentei (Norges Hjemmefrontsmuseum), aflat in incinta Castelului Akershuscu, aminteste de ocupatia nazista a Norvegiei.

Merita vizitat si Parlamentul Norvegian (Stortinget), care are tururi ghidate gratuite si este situat Se afla pe strada in centrul orasului.

In Peninsula Bygdoy veti putea vizita muzeul de ambarcatiuni vikinge, muzeul folcloric, precum si muzeul maritim norvegian. Peninsula Bygdoy are 2 plaje populare: Huk, ce are in mare parte nisip fin si roci netede ideale pentru plaja, si Paradisbukta, ce este o plaja mai retrasa. Pe plaja din nord-vestul peninsulei este permis si nudismul.

La Primaria (Radhus) se prezinta in fiecare an premiatul Nobel pentru pace, insa exista si o sala principala, in cadrul primariei, unde se afla si artefacte istorice, picturi murale spectaculoase etc.

Galeriile Nationale (Nasjonalgalleriet) sunt faimoase prin arta norvegiana din perioada romantica nationala, cat si prin cateva opere ale artistilor internationali, precum El Greco Cezanne, Gauguin si Picasso.

Muzeul Munch gazduieste peste 11.000 de tablouri si 4.500 de desene in acuarela.


La Muzeul Kon-Tik sunt exponate artefacte de pe Insula Pastelui, precum si pluta lui Tor Heyerdahl.

Holmenkollen (foto jos) este o trambulina de schi, ce se afla in partea de vest a orasului Oslo, din varful careia veti avea o vedere panoramica a orasului.

Trambulina din Oslo
Sursa Foto: Oslo Photo Blog

Frognerbadet este un complex de piscine in aer liber, fiind unul dintre cele mai populare obiective turistice din Oslo pe perioada verii, ce are in componenta sa tobogane, piscina de sarituri, un parc acvatic etc.

Alte atractii: Muzeul Folcloric Norvegian (Norsk Folkemuseum), Gradina Botanica Oslo etc.

Video Oslo:

Iata mai jos o poza cu Aeroportul din Oslo, pe timp de noapte:

Aeroport Oslo
Sursa Foto: Oslo.No

Va prezentam mai jos un interesant ghid al celor mai importante expresii de care aveti nevoie in Oslo, in limbile engleza si norvegiana:
Hello – Hallo
Hi – Hei
Good morning – God morgen
Good evening – God kveld
Good night – God natt
Excuse me – Unnskyld meg
Yes – Ja
No – Nei
Please – Vær så snill
I am sorry – Jeg beklager.
Thank you. – Takk.
What is your name? – Hva heter du?
My name is… – Mitt navn er …
Can you help me? – Kan du hjelpe meg?
Can you speak more slowly? – Kan du snakke saktere?
Do you speak English? – Snakker du engelsk?
Does anyone here speak English? – Har noen her snakker engelsk?
How are you? – Hvordan har du det?
How much? – Hvor mye?
I’m fine. – Jeg har det bra
I don’t understand. – Jeg forstår ikke.
I am very glad to meet you. – Jeg er veldig glad for å møte deg.
Pleased to meet you – Hyggelig å treffe deg

Adrese web utile
Sursa Foto 1: Oslo Photos
Cazare Oslo

0 thoughts on “Atractii turistice Oslo

Add Comment