Atractii turistice Luxemburg

Luxemburgul, cu o suprafata de circa 2,586 km patrati, este una dintre cele mai mici tari din Europa si capitala Marelui Ducat al Luxemburgului, ce este un stat in Europa care face parte din grupul de tari Benelux, alaturi de Belgia si Tarile-de-Jos. Orasul Luxemburg gazduieste diverse institutii europene, precum: Curtea Europeana de Justitie, Curtea Europeana de Audit si Banca Europeana de Investitii.

HotelsCombined.com - Pack full of the best deals

Atractii turistice:

La Palatul Marilor Duci (Groussherzogleche Palais), fiind resedinta oficiala a Marelui Duce de Luxemburg, veti putea afla istoria acestuia, care incepe in jurul anului 1890, precum si despre dinastiile conducatoare ale tarii.

Video Luxemburg:

Catedrala Notre Dame (Kathedral Notre-Dame), construita in stil gotic, intre anii 1613-1621, adaposteste cavoul familiei regale, precum si sarcofagul lui John cel Orb.

La Muzeul National de Arta si Istorie sunt exponate opere de arta, ce dateaza din secolele XV-XVIII-lea, care au apartinut renumitilor Rubens, van Dyck, Rembrandt si Breughel, precum si exponate arheologice, istorice si geologice.

Muzeul National de Istorie Naturala este considerat o fereastra spre frumusetile naturale ale Marelui Ducat de Luxemburg, unde veti putea vedea imagini cu diferite peisaje exceptionale.

Castelul Vianden, fosta resedinta a contiilor de Vianden, construit in sec. al IX-lea, este situat pe ambele maluri ale raului Our si adaposteste un muzeu, ce expune istoria si legaturile cu familiile regale din Europa pana in Evul Mediu.

In fiecare an, in luna august, la Vianden are loc un mini-festival medieval, iar septembrie e plin cu evenimente ocazionate de culesul nucilor, al merelor si al prunelor.

La Casino Luxemburg, ce este o cladire construita in stil neo-baroc, au loc expozitii de arta contemporana, precum si o serie de programe explicative, in scopul expozitiei.


Veti mai putea vizita: Muzeul de Arta Moderna Grand-Duc Jean, ce a fost construit de celebrul arhitect I.M Pei, Piata Constitutiei, Piata Armelor, Mondorf-les-Bains, Cimitirul si Memorialul American, Centrul Cultural Abatia etc.

Adrese web utile
Photo 1 : ONT Letzebuerg
Cazare Luxemburg


0 thoughts on “Atractii turistice Luxemburg

Add Comment