Atractii turistice Kiev

Kievul, fiind cel mai mare oras si capitala Ucrainei, este considerat orasul cu cele mai vechi lacasuri de cult din fostul spatiu sovietic, unele din ele datand inca din secolul XI-lea.

Cele mai frumoase obiective turistice ale Kievului sunt bisericile vechi, cele mai multe dintre ele fiind si cele mai importante în religia ortodoxa, deoarece din Kiev a inceput crestinarea Rusiei si cultura ortodoxa.

HotelsCombined.com - Pack full of the best deals

Atractii turistice:

Muzeul Cernobal, infiintat pe 26 aprilie 1992, spune povestea accidentului de la Cernobal, ce ramane cel mai sever dezastru radiologic din istoria umanitatii.

Casa cu chimere, caracterizata prin formele arhitecturale sofisticate, burlanele in forma de trompa de elefant, broastele gigantice, sirenele si alte figuri ce sunt construite din ciment, de catre Kyivite Wladislaw Horodecki, este considerata cea mai unica structura din Kiev.

La Muzeul National al Istoriei Marelui Razboi Patriotic veti putea vedea peste 300.000 de exponate.

Statuia Patria Mama, cu o inaltime de 62 de metri, si memorialele razboiului, ce se afla in centrul Muzeul National al Istoriei Marelui Razboi Patriotic, reprezinta grupuri statuare specifice erei sovietice.

Prin Poarta de aur, Zoloti Vorota, se face intrarea in oras Kiev, fiind construita in sec. al XI-lea de catre printul Yaroslav cel Intelept si reconstructie a Portii de Aur a Kievului descrisa de Mussorgski, ce in prezent serveste drept muzeu, insa ruinele principalei porti antice a Kievului sunt incluse pe lista patrimoniilor mondiale UNESCO.

Turnul TV (Televiziyna vezha), nefiind accesibil turistilor, este cel mai inalt turn din grilaj metalic din lume .


Complexul Monahal Pecersk Larva (Lavra Pesterilor) cuprinde peste 100 de edificii, ateliere de pictura si croitorie pentru haine preotesti, muzee, pesteri, iar in centrul sau veti putea vizita catedrala Sfanta Sofia si Catedrala Sf. Mihail, construita de catre printul Sviatopolk in 1108.

Piata Independentei (Maydan Nezalezhnosti) este importanta datorita evenimentelor politice din anul 2004, Revolutia Portocalie a suporterilor lui Yuschenko. In piata Independentei se afla Ukraina Shopping Center, adica un gigant mall subteran.

Palatul Mariyinsky, construit in stil neoclasic, este resedinta ceremoniala oficiala a presedintelui Ucrainei.

La Muzeul Aviatiei, ce se afla in cadrul aeroportului Zhulyany, sunt exponate impresionantele avioane de razboi.

Alte atractii turistice ale Kiev-ului: Opera Kiev, Muzeul National de Arta, Muzeul National de Istorie, Catedrala Sf. Mihail, Biserica Sf. Andrei, Gradina Botanica Gryshko etc.

Alte Video Kiev:

Adrese web utile
Foto 1: Dana Jensen Photos
Cazare Kiev


0 thoughts on “Atractii turistice Kiev

Add Comment