Atractii turistice Geneva

Geneva, situata pe malul celui mai mare lac din Europa, lacul Leman, este un oras elvetian situat in extremitatea vestica a tarii, capitala a cantonului cu acelasi nume, fiind centrul intalnirilor internationale, patria lui Jean-Jacques Rousseau, adapostind pe vremuri Liga Natiunilor si, totodata, un oras plin de obiective turistice.

HotelsCombined.com - Pack full of the best deals

Atractii turistice:

Catedrala St. Pierre din Geneva este cea mai veche comoara arhitectonica a orasului, ce se gaseste in cel mai inalt punct din Orasul Vechi, oferind o priveliste senzationala asupra intregului oras.

La Muzeul de Arheologie, ce se afla in subsolul Catedralei St. Pierre, sunt exponate obiecte care dateaza inca din anul 350 d.H.

Jet d’eau, reprezentand o fantana, este un jet cu apa, care propulseaza 500 l de apa pe secunda, la 140 m inaltime si cu o viteza care atinge 200 km/h, ce reprezinta un adevarat simbol al orasului. Deoarece in jurul jetului este foarte multa apa, de la distanta, este cel mai bun mod de vizionare al acestui jet.

Video Geneva:

Lacul Geneva (Leman), cel mai mare lac din Europa de Vest, situat la granita cu Franta, ofera multe oportunitati de a petrece in timpul liber, interesant fiind si ceasul imens din flori, aflat pe malul estic. Cadranul acestui ceas este ornamentat cu peste 6.500 de flori si simbolizeaza omagiul adus industriei de ceasuri din Geneva.


Insula Rousseau, numita dupa Jean-Jacques Rousseau de celebrul filosof din Geneva, o insula romantica care ofera o priveliste exceptionala.

Cartierul General al Natiunilor Unite este un Complex ce poate fi vizitat numai cu un ghid insotitor, in timpul careia, turistii pot vedea Camera Adunarii Generale a O.N.U. si camera Consiliului O.N.U. ai carei pereti au decoratiuni din aur, reprezintand lupta omenirii pentru pace. Iata mai jos cum arata Palatul Natiunilor Unite (foto):

Palatul Natiunilor Unite
Sursa Foto: Geneva Pictures

La Muzeul de arta si istorie pot fi vazute sculpturi de Rodin, tablouri de Modigliani, Renoir, Cezanne, inclusiv colectii ce reflecta trecutul orasului si o ampla colectie dedicata egiptologiei.

Mai puteti vizita: Institutul si Muzeul Voltaire, Muzeul Jean Tua al automobilului, Muzeul Orologeriei, Muzeul Crucii Rosii Internationale, Le Petit Palais etc.

Alte video Geneva:

Adrese web utile
Cazare Geneva


0 thoughts on “Atractii turistice Geneva

Add Comment