Atractii turistice Budapesta

Budapesta, capitala Ungariei, este una dintre cele mai importante noduri feroviare din Europa Centrala, fiind numita uneori “Perla Dunarii” sau “Parisul de Est”. Dunarea imparte Budapesta in doua parti si anume: Buda, adica orasul vechi, unde se afla Cetatea Medievala si Pesta, partea comerciala, unde se afla Parlamentul, Basilica Sfantul Stefan si alte cladiri, toate acestea inscriind orasul pe lista UNESCO a monumentelor de arta.

Viata orasului este plina de festivaluri culturale nationale si internationale, de evenimente sportive internationale, dar si de evenimente muzicale pentru tineri, cum ar fi Festivalul de muzica “Sziget”. Opera, teatrele, cinematografele si localurile Budapestei ofera posibilitati de distractie pentru turistii de toate varstele.

HotelsCombined.com - Pack full of the best deals

Atractii turistice:

Parlamentul este a treia cladire ca marime din lume, ce gazduieste un Parlament National, fiind una dintre cele mai frumoase cladiri legislative din Europa. Cladirea Parlamentului (foto sus) din Budapesta, construita in stil gotic renascentist, are 90 de statui pe exterior si 152 de statui in interior, avand lungimea de 268 de metri si latimea de 123 de metri. Casa scarii este impodobita cu fresce de Karoly Lotz si sculpturi de Gyorgy Kiss.

Citadela si dealul Gellert

Dealul Gellert

Dealul Gellert merita vizitat pana in varful dealului, la Citadela, deoarece veti avea privelistea de vis asupra intregului oras. In fata Citadelei se gaseste statuia libertatii, ce comemoreaza eliberarea Ungariei de sub opresiunea nazista. De ziua nationala a Ungariei, focurile de artificii sunt lansate de pe acest deal.

Video Budapesta

De asemenea, Dealul Gellert are un rol important din punct de vedere hidrologic, deoarece o parte importanta a rezervei de apa potabila a Budapestei este stocata intr-un rezervor din interiorul dealului.

Podul cu lanturi din Budapesta, fiind primul pod construit peste Dunare, intre anii 1838-1849, face legatura permanenta dintre Buda si Pesta si gazduieste cel mai mare festival din timpul verii din oras, numit si “Vara pe Podul cu Lanturi”.


Cetatea Medievala este locul cel mai frumos din Budapesta, unde veti gasi mai multe obiective turistice, precum: Palatul Regal, Biserica Matthias, Bastionul Pescarului, Palatul Buda. Palatul Regal din Budapesta gazduieste trei muzee: Muzeul de Istorie a Budapestei, Galeria Nationala a Ungariei si Muzeul de Arta Contemporana.

Pe insula Margareta se gasesc bai termale in aer liber si o piscina profesionista unde echipa de polo, campioana Olimpica unde isi desfasoara antrenamentele. Tot pe insula veti vedea niste ruine, ce dateaza inca din secolul al XIII-lea. Pe acesta insula se afla cea mai mare fantana din Budapesta, inclusiv, si o mica gradina zoologica. Insula masoara aproximativ 2,5 kilometri in lungime, si circa 500 de metri in latime.

Marea Sinagoga din Budapesta, construita in stilul bizantin, este a doua ca marime din lume, cea mai mare fiind cea din New York, si poate primi cam trei mii de oameni.

Biserica Matthias, fiind una dintre principalele obiective turistice din capitala Ungariei, este o biserica foarte frumoasa cu sediul in Budapesta, in districtul Buda, luand numele de la popularul rege maghiar, Matthias Corvinus. Interiorul bisericii Matthias este decorat cu diverse forme geometrice si ornamentatii florale, ce amintesc moscheia care a existat aici in trecut.

In Budapesta veti putea vedea si alte obiective turistice precum: Bastionul Pescarilor, Piata Eroilor din Budapesta, Basilica Sfantul Stefan, Opera din Budapesta etc.

Adrese Utile
Cazare Budapeste
Picture of Budapest
thanks to Dirk Hartung from Flickr and Ookaboo!


Add Comment