Atractii turistice Berlin

Berlin, cu o suprafata de aproximativ 892 km patrati, este capitala Germaniei si totodata cel mai mare oras al tarii. Deoarece, peste 60 la suta din suprafata totala este reprezentata de parcuri si rauri, Berlinul este si unul dintre cele mai verzi orase din Europa. Capitala Germaniei are un numar coplesitor de muzee si un patrimoniu imens, cu mii de exponate din sfera istoriei, a artei si a arhitecturii, ce ofera turistilor din intreaga lume momente de neuitat, fiind astfel o destinatie turistica majora. Metrolopola, care este intr-o schimbare rapida si continua, se bucura de o reputatie internationala datorita festivalurilor, vietii de noapte vibrante, arhitecurii contemporane sau artei avangardiste.

HotelsCombined.com - Pack full of the best deals

Atractii turistice:

Poarta Brandenburg (Brandenburger Tor), este cel mai reprezentativ simbol al Berlinului, fiind construita in 1791, dupa modelul Acropola din Atena. In varf, se afla Statuia Quadriga, ce este o reprezentare a Victoriei, zeita pacii, intr-un car de lupta tras de patru cai, creata de sculptorul Gottfried Schadow.

Video Berlin:

Muzeul Pergamon, construit de Alfred Messel si Ludwig Hoffmann intre 1910 si 1930, este impartit in colectia de antichitati, muzeul Orientul Mijlociu si muzeul de arta islamica, ce
adaposteste cladiri monumentale in marime naturala, precum Altarul Pergamon, Poarta Pietei din Milet si Poarta Ishtar.

Galeria de Est Berlin, reprezinta ramasitele infamului Zid al Berlinului si a devenit cea mai mare galerie de arta in aer liber din lume. Donata fiind artistilor de graffiti din toata lumea pentru a-si exersa talentul pe sectiunea lunga de 1.316 metri, ce se intinde de la statia Ostbahnhof pana la Oberbaumbrucke, galeria a devenit cunoscuta drept un memorial international al libertatii.

Palatul Charlottenburg (foto jos), a fost construit, in stil baroc, de Regele Friedrich Wilhem I, ca resedinta de vara pentru sotie sa, Regina Sophie Charlotte. Aici se mai afla Pavilionul Schinkel si Mausoleul, in care se afla mormintele Reginei Louise, Regelui Friedrich Wilhelm III si ale Imparatului Wilhelm I.

Palatul Schloss Charlottenburg Berlin

Catedrala Berlinului (Berliner Dom) este o bazilica magnifica, inauntrul careia se afla o cripta ce contine peste 80 de sarcofaguri are regalitatilor prusace.

Piata Gendarmenmarkt este incoronata de capodopera neoclasica a lui Schinkel, Konzerthaus, fiind considerata de catre multi a fi cea mai frumoasa piata din Berlin.

Muzeul Evreilor, construit de Daniel Libeskind, exponeaza documente, obiecte istorice, lucrari de arta si obiecte, ce dovedesc legatura dintre viata evreilor si cea a germanilor.


La Muzeul Egiptean si Colectia de Papirusuri veti putea vedea portretul din piatra al lui Ahkenaten, precum si bustul lui Nefertiti, vechi de 3000 de ani.

Gradina zoologica, faimoasa pentru ursii panda si Knut, adaposteste cea mai mare varietate de specii din lume.

Rathaus Berlin, cunoscuta drept “Rotes Rathaus” (Primaria Rosie), datorita culorii rosii a caramizilor din care este construita, gazduieste birourile primariei si a altor institutii si se afla in centrul Berlinului.

Adrese web utile
Sursa Foto 1: Berlin Pictures
Sursa Foto 2: Palatul Charlottenburg
Cazare Berlin


0 thoughts on “Atractii turistice Berlin

Add Comment