Atractii turistice Beijing

Atractii turistice Beijing

calatorii beijing

Beijing (Pekin), capitala Chinei, a unuia dintre cele mai mari state asiatice, cu o populatie de peste 17 milioane de locuitori, situat in nord-estul Chinei, este orasul ce a gazduit, in anul 2008, a 26-a editie a Jocurilor Olimpice.

Capitala Chinei, in momentul de fata, este un oras al secolului XXI, caracterizat prin zgarie-nori, centre comerciale aglomerate, targuri, precum si nenumarate temple, care sunt, in egala masura, si adevarate opere de arta arhitecturala.

HotelsCombined.com - Pack full of the best deals

Atractii turistice Beijing

Marele Zid Chinezesc este o constructie, cu o lungime de 6.700 de kilometri, ce se gaseste si astazi, atat pe lista minunilor lumii, cat si pe cea a obiectivelor protejate, facand parte din patrimoniul cultural mondial, ofera o panorama impresionanta a orasului Beijing.

Video Marele Zid Chinezesc:

Piata Tianamnem (Tian`anmen) este cea mai mare piata centrala din lume, ce este inconjurata de Mausoleul Mao, Muzeul de Istorie al Revolutiei Chineze, Qianmen si Turnul Tiananmen. Merita vizitata!

Palatul Imperial, numit si Orasul Interzis (foto jos) este cel mai mare si cel mai bine pastrat palat imperial, cu 9.999 de camere, un complex arhitectural unic in lume, fiind resedinta imparatilor Chinei intre 1420 si 1912.

Atractii turistice Beijing

Templul Raiului sau Paradisului (Temple of Heaven), construit in secolul al XVI-lea, este cel mai mare complex pentru sacrificii din lume. Aici veti mai putea vizita si templul taoist Norul Alb, unul dintre cele mai vechi, precum si Templul lui Confucius, dedicat memoriei inteleptului chinez.

Monumentul eroilor, un obelisc, cu inaltimea de aproximativ 38,1 m si cu o greutate de 10. 000 de tone, a fost construit intre anii 1952 si 1958, si este un monument national ridicat in cinstea eroilor care au cazut in lupta revolutionara din secolul XVII si XIX in China, ce se afla in “Piata pacea cerului” Pekin.


Opera din Beijing este cunoscuta ca una din cele trei mari sisteme teatrale din lume, avand o vechime de peste 200 de ani, fiin foarte populara in secolul XIX, in timpul dinastiei Qing.

Stadionul National Beijing, numit si Cuib de Pasare (foto jos) este localizat in vecinatatea Centrului Acvatic National Beijing si a fost proiectat cu ocazia Jocurilor Olimpice din anul 2008.

Stadonul Cuib de Pasare Beijing

Merita vizitat si Palatul de Vara, situat la 12 km de Beijing, ce are in componenta sa o gradina imperiala, fiind inscrisa in patrimoniul cultural mondial UNESCO.

Mai puteti vizita: Gradinile Botanice, mormintele celor 13 imparati Ming, Piata Matasurilor, Turnurile Clopotului si Tobei, construite incepand din 1400, Vechiul Observator, Templul Norilor de Azur, Vila Printul Gong etc.

Adrese web utile

Cazare Beijing


0 thoughts on “Atractii turistice Beijing

  1. E incredibil cat de mult s-a dezvoltat Beijingul in ultima perioada, a ajuns unul dintre cele mai importante orase din lume. A vizita acest oras pare mai degraba un vis insa mi-ar dori enorm de mult sa ajung in China in perioada urmatoare.

Add Comment