Atractii turistice Amsterdam

Amsterdam, capitala oficiala a Tarilor de Jos, fiind cunoscut si ca “Venetia Europei de Vest”, este un oras fascinant, cu o arhitectura impresionanta, de o frumusete rara si un farmec relaxant al unui oras european vechi. Amsterdam nu este sediul guvernului (care este in Haga ), ci un oras, ce se afla in provincia Olanda de Nord, in partea de vest a Tarilor de Jos.

Etimologic, numele de Amsterdam provine din alaturarea cuvintelor “dam”, adica baraj, in neerlandeza si cuvantul “amstel”, insemnand, rau ce strabate orasul. Numele de Amsterdam este intalnit pentru prima data intr-un document emis de contele Floris al V-lea de Olanda si Zeelanda, in anul 1275.

O vizita in acest orasul Amsterdam poate semana cu o incursiune in secolul al XVII-lea, deoarece predomina arhitectura din aceasta perioada.

HotelsCombined.com - Pack full of the best deals

Atractii turistice Amsterdam:

Anne Frank House este un muzeu, cu o expozitie despre viata lui Anne Frank, dar subliniaza, de asemenea alte forme de persecutie si discriminare. Este ascunzatoarea din mijlocul orasului unde Anne Frank se adapostea pentru a scrie faimosul jurnal din perioada celui de-al doilea Razboi Mondial. Pericolele si evenimentele tragice prin care a trecut o familie fugara, au facut ca o fetita ce aparent nu stia ce se petrece, sa scrie un jurnal, devenit in timp, “vocea tuturor copiilor evrei” confruntati cu o soarta atat de cruda. In acest muzeu este expus si jurnalul original al fetei.

Muzeul Van Gogh este un muzeu ce are cea mai mare colectie din lume, ce gazduieste 200 picturi si 550 de schite ale celebrului pictor Vincent van Gogh, a carui opera a avut o influenta profunda asupra artei secolului XX.

Red Light District (Cartierul Felinarul Rosu) din Amsterdam este una dintre principalele atractii ale Amsterdam-ului, fiind o zona caracterizata de stralucirea neoanelor rosii, deoarece, inca din secolul al XIV-lea, acest cartier a devenit o zona abundenta in sex shop-uri, baruri gay, bordeluri, spectacole peep-show si prostituate in ferestre. Desi prostitutia a fost legalizata in Olanda, in pofida faimei, este limitata la anumite stradute, intreaga zona fiind supravegheata cu camere video.

Red Light Districts Sursa Foto: damncoolpictures.com

Teatrul Tuschinski este o cladire construita in stil amestecat de Art Deco si Scoala Amsterdam, caracterizata prin obiecte de arta exotice, mii de neoane si mozaic, este considerat unul dintre cele mai frumoase cinematografe din lume.


Stopera, aflandu-se in centrul orasului, este cladirea din Amsterdam unde veti putea vizita Holland Symfonia, Muziektheater si Het Nationale Ballet.

Podul Magere Brug, ce uneste malurile raului Amstel pe strada Kerkstraat, intre Keizersgracht – Canalul imparatlui si Prinsengracht – Canalul printesei, este unul dintre cele mai atractive poduri din Amsterdam.

Biserica Oude Kerk sau Biserica Veche, cu denumirea oficiala Sint-Nicolaaskerk (Sfantul Nicolae), inaugurata in anul 1306, se afla in piata Oudekerksplein din Red Light District. Fiind construita in stil gotic, este considerata cea mai veche dintre cele cinci biserici principale din centrul istoric.

Piata Dam, construit in secolul al XIII-lea, se afla in centrul orasului Amsterdam, unde veti putea vizita principala atractie a pietei, Palatul Regal (Koninklijk Paleis), precum si Magna Plaza, Amsterdam Diamond, Bijenkorf etc.

Palatul Regal – Koninklijk Paleis, ce se afla in vestul pietei Dam, merita vizitat prin importanta sa , deoarece este un palat regal, ce a fost al regelui Louis Napoleon.

Koninklijk Paleis Amsterdam
Sursa Foto: Koninklijk Paleis

Plajele din Amsterdam, excelente pentru relaxare sunt: IJmuiden aan Zee, Blijburg, Bloemendaal aan Zee si Zandvoort aan Zee.

Westerkerk sau Biserica Vestica, construita in anii 1620 – 1631, se afla in Westermarkt, langa casa Anne Frank. In aceasta biserica protestanta, cu cel mai inalt turnul din Amsterdam, avand inaltimea de 85 m, inmormantat Rembrandt van Rijn si iubita sa, Hendrickje Stoffels, necunoscandu-se locatia exacta a mormantului sau.

Este important faptul, ca langa aceasta biserica se afla un memorial (Homomonument), adus femeilor si barbatilor, persecutati pentru homosexualitatea lor. Intrucat, in Amsterdam veti gasi o colectie uimitoare de muzee, variind de la capodopere, de arta porno si canabis.

Gay Pride Amsterdam este unul dintre cele mai cunoscute festivaluri ale comunitatilor gay, ce atrage foarte multi turisti in fiecare an, in primul weekend din august. Petrecerie in aer liber sunt de fapt un manifest, ce indeamna catre toleranta si acceptarea tuturor, indiferent de orientarea sexuala.

Video Amsterdam:

Adrese Utile
Cazare Amsterdam

Add Comment