Tigrul – Vanator Puternic

  Tigrul – Vanator Puternic

&#187 Raspandire. Tigrii se gasesc in sudul si sud-estul Asiei dar si in sud-estul Rusiei (Siberia). Se estimeaza ca in prezent mai exista circa 6000 – 7000 de tigri din care aproximativ 3000 se gasesc in India, tara in care traiesc cei mai multi tigrii. In prezent mai exista cinci subspecii de tigri: Tigrul Siberian, Tigrul Indian (Bengalez), Tigrul Chinez, Tigrul de Sumatra si Tigrul Indochinese. Tigrii traisc intr-un habitat variat: din preeriile tropicale si padurile din sudul Asiei pana in padurile de conifere, de stejari si de mesteacan din Siberia. Tigrii mai traiesc si padurile umede si spinoase din nord-vestul Indiei dar si in junglele inalte din Himalaya.


&#187 Este un animal foarte puternic, poate cel mai puternic din familia felinelor. Au camuflajul asigurat datorita dungilor de pe blana. Sunt vanatori solitari si Vaneaza mai ales noaptea. Au un stil de vanatoare asemanator cu al leoparzilor. Se apropie foarte mult de prada, in cea mai mare liniste posibila, si apoi ataca. Dupa ce prinde prada o musca de gat si o tine asa pana aceasta moare. Cand au ocazia tigrii vaneaza si in apa. Trebuie spus ca tigrii nu agreaza oaspeti la masa; este obositor pentru un tigru sa vaneze pentru doua sau mai multe animale. O femela matura trebuie sa mananca cel putin odata pe saptamana. Tigrii se hranesc in general cu mamifere medii precum: porcii, antilopele, cerbi, caprioare dar si cu mamifere mari precum bivolii.

Picture Source: glasgows
and Animal Photos!
&#187 O femela poate face pui odata la trei ani. Ea poate naste doi sau trei pui. Devotamentul mamei este esential in supravietuirea puilor. In primele luni de viata acestia pot fi ucisi de majoritatea pradatorilor. Dupa circa opt luni puilor le cad dintii de lapte si incep sa le creasca cei permanenti.
&#187 Tigrii adora apa. Se racoresc, inoata, se joaca si mananca in apa.
&#187 Tigrii traiesc de la 10 pana la 15 ani.
&#187 Masculii sunt mai retrasi decat femelele.

&#187 Cum vaneaza. Tigrii sunt maestri in a trece neobservati. Celebrele lor dungi fragmenteaza statura enorma, camuflandu-i in jocul de umbre si lumini. Tigrii sunt vanatori calmi. Isi urmaresc ore intregi, in tacere, prada aleasa. Rareori isi fugaresc prada, preferand sa se tarasca pana langa ea, aproape, fara a fi detectati. Apoi prin surpridere, felina de 270 de kg se pune in miscare si da atacul final. Mai trebuie sa spunem ca tigrii pot face sarituri lungi de pana la sase metri, ceea ce inseamna ca poate da atacul final si de la cativa metri de prada. Tigrii mai au si vederea nocturna foarte bine dezvoltata, de exemplu, ei vad noaptea de sase ori mai bine ca un om cu o acuitate vizuala normala.

&#187 Tigrii sunt animale in mare masura solitare. Ei strabat un domeniu vast, marcansu-l si aparandu-si teritoriul dar adesea se intorc in zonele unde prada este abundenta. Un tigru de 225 kg consuma cam 18-22 kg de carne pe zi, dar femelelor cu pui le trebuie mai mult, pentru ca puii sa supravietuiasca.


Picture Source: devcentre
and Animal Photos!

  Surse si Adrese Web Utile

&#187 (English) www.Tiger.to
&#187 (English) www.SaveTheTigerFund.org
&#187 (English) www.BigCatRescue.org – White Tigers
&#187 (English) Tiger
&#187 (English) www.WorldWildLife.org
&#187 (English) www.Bengal-Tigers.org
&#187 Pictures of Tigers&#187 Fotografii – tigrul
&#187 Galerie foto – tigrul
0 thoughts on “Tigrul – Vanator Puternic

Add Comment