Orca – Balena Ucigasa

  Orca – Balena Ucigasa

&#187 Orca este cel mai mare membru din familia delfinilor. Orca este usor de recunoscut datorita culorilor sale, alb si negru, si sunt considerate animale foarte inteligente.
&#187 Hrana principala a orcilor o constituie bancurile de pesti – heringi, scrumbii, somoni, toni si chiar rechini. Mai mananca si cefalopode – sepii, calmari – si, mult mai rar, mamifere marine – delfini si mai ales foci si otarii.


 • Despre orca
 • &#187 Orcile calatoresc deseori in formatie, ies la suprafata pentru a cerceta zonele si comunica cu ajutorul sunetelor
  &#187 Poate atinge 10 metri lungime dar si o greutate de circa 7 tone. Desi este atat de imensa, Orca poate atinge viteze de 45 km/h.
  &#187 Orcile traiesc intre 50 si 80 de ani in salbaticie.
  &#187 S-a constatat ca Orca se obisnuieste usor in captivitate si accepta apropierea omului, fata de care manifesta chiar atasament.


  orca
  Picture Source: Animals.NationalGeographic.Com

    Surse si Adrese Web Utile

  &#187 (English) www.cms.int – Un site excelent – Aici gasiti foarte multe informatii despre acest animal incredibil
  &#187 (English) OrcasForever – Informatii utile despre Orca
  &#187 (English) Killer Whale (Orca) Profile
  &#187 OrcaHome.de – Imagini cu Orca in captivitate  0 thoughts on “Orca – Balena Ucigasa

  1. Sa va dau o informatie: Orcile sunt pasnice fata de oameni. Ele nu vîneaza rechinii decît doar pentru hrana zilnica. Si sa va mai spun ceva, la antrenamentul meu de la înot, fiecare copil îsi alege un delfin sau o orca. Sa nu va panicati, orcile si delfinii sunt ani de zile antrenati pentru asa ceva!!!

  Add Comment