Leopardul – O Felina Impresionanta

  Leopardul – O Felina Impresionanta

» Leopardul traieste in Africa si Asia in tari precum: India, Pakistan, China, Gabon, Congo, Zaire, Uganda, Kenya dar si in Siberia si in alte zone.
» Este capabil sa se adapteze la orice tip de habbitat daca se gaseste suficienta mancare. Traieste chiar si in zone larg deschise precum campii sau deserturi. Cel mai bine traieste in paduri. Aici poate folosi copacii pentru a se proteja sau pentru a studia terenul de vanatoare.
&#187 Este destul de rapid dar nu alearga cu viteze mai mari de 65 de km/h. Poate sari pana la 6 m orizontal si pana la 3 m veritcal.
&#187 Dimensiuni: pana la 1,9 m lungime (fara coada). Masculul poate ajunge pana la o greutate de 90 de kg in timp ce femela nu depaseste in greutate 50 de kg.
&#187 Leopardul traieste 11-12 ani in salbaticie dar poate trai si pana la 24-25 de ani in captivitate.
&#187 Femela leopard naste pui odata la 2-3 ani. Poate naste pana la sase pui dar de obicei naste doi sau trei. Pui vor ramane cu mama lor timp de 18 pana la 24 de luni, cand vor pleca in cautarea unui teritoriu al lor. &#187 Leoparzii sunt animale nocturne. De obicei vaneaza si mananca noaptea. Ziua se odihnesc in tufisuri dese sau in copaci. Sunt animale solitare, prefera sa traiasca singure.



Picture Source: digitalart
and Animal Photos!

&#187 Leopardul vaneaza copitate de dimensiuni medii precum gazele, impala, cerbi, caprioare, zebre, etc. Ocazional pot vana si maimute, iepuri sau pasari.
&#187 Ii place sa vaneze in special noaptea dar daca va avea ocazia va vana si ziua pentru a avea stomacul plin. Intunericul creeaza conditii bune pentru vanatoare. De obicei cunoaste zona unde urmeaza sa vaneze ceea ce ii confera un avantaj. Se apropie foarte mult de prada (uneori chiar si la un metru de ea) fara ca aceasta sa-l observe si ataca prin surprindere. Deoarece este vulnerabil la sol (alti pradatori pot aparea oricand) deseori isi urca prada in copaci. Pentru ca este puternic poate urca in copaci si animale care sunt mai grele decat el.

Picture Source: digitalart
and Animal Photos!

  • Leopardul zapezilor
    &#187 Leopardul zapezilor traieste in muntii din Asia Centrala, in special in Himalaya, la altitudini de 3000 – 4000 de metri si chair mai sus. Au o blana cenusie (foarte frumoasa) si groasa.
    &#187 Este un animal foarte rar. Numarul lor este estimat intre 3000 si 7000 in salbaticie. Peste 300 traiesc insa in captivitate. O femela poate naste intre unu si patru pui.
    &#187 Vaneaza in special: gazele, cerbi, caprioare, iepuri salbatici, soareci si alte animale de dimensiuni medii. Traiesc solitari si vaneaza in special ziua.


      Surse si Adrese Web Utile
    &#187 (Engleza) www.BigCatRescue.org
    &#187 (Engleza) Home.GlobalCrossing.net
    &#187 (Engleza) www.EnchantedLearning.com
    &#187 (Engleza) www.Amur-Leopard.org
    &#187 Pictures of Leopards
    &#187 Galerie foto – leopardul
    &#187 Cateva imagini cu leopardul

  • 0 thoughts on “Leopardul – O Felina Impresionanta

    Add Comment