Delfinul

&#187 Delfinii sunt cele mai inteligente mamifere marine. Ei traiesc in grupuri, in toate oceanele lumii dar se gasesc in mod special in Oceanul Atlantic si cel Pacific. Desi isi petrec foarte mult timp in ape, delfinii sunt nevoiti sa iasa la suprafata pentru a respira.
&#187 Corpul lor este alunecos si are culoarea gri. In Oceanul Pacific traiesc delfinii pestriti (patati) care se deosebesc de ceilalti datorita faptului ca au niste pete pe ei.
&#187 Delfinii sunt neobisnuit de prietenosi cu oamenii si sunt interesati de actiunile pe care acestia le fac. Oamneii de stiinta considera ca legatura dintre om si delfin poate creea o punte de comunicare intre noi si lumea de sub ape.


 • Despre delfini
 • &#187 Lungimea unui delfin la maturitate depaseste 1,2 metri dar poate fi si mai lung. Cantaresc intre 60 si 600 de kg.
  &#187 Delfinul are intre 12 si 200 de colti si nu isi pierde nici unul pe intreaga durata a vietii.
  &#187 Poate sari din apa si pana la 6 metri.
  &#187 Delfinii pot privi cu un ochi intr-o parte si in acelasi timp cu celalalt ochi privesc intr-o alta directie.
  &#187 Nu se sperie de furtuni deoarece le place foarte mult in mare agitata.
  &#187 Sunt foarte jucausi. Jocurile ocupa mult din timpul delfinilor.  Picture Source: mikol
  and Animal Photos!

  &#187 Se hranesc, in deosebi noaptea, cu pesti si cu calmar. Isi folosesc sonarul pentru a descoperi pestii ascunsi in nisip. Delfinii sunt vanatori extraordinari. Pot sa survoleze chiar si apele putin adanci si pot ataca chiar si animalele care stau pe marginea apelor. Cand ataca in haita pastreaza liniste. Sunt iuti si agili. Cand vad mai multi pesti intr-un loc ii aduna in bancuri foarte restranse, dupa care inhata pestii unul cate unul.
  &#187 Delfinii inoata repede ceea ce ii protejeaza de posibilii pradatori. Sunt foarte protectori unii cu ceilalti. In cazul in care sunt atacati de pradatori formeaza manunchiuri de mai multi delfini pentru a se putea apara mai bine. Cand o femela este pe cale sa nasca, pentru a o proteja, ceilalti delfini fac un zid in preajma ei, de jur in prejur.
  &#187 Cel mai mare delfin se numeste Orca si i se mai spune balena ucigasa. Poate atinge 10 metri lungime dar si o greutate de circa 7 tone. Desi este atat de imensa, Orca poate atinge viteze de 45 km/h. Acesti delfini mai sunt numiti si “lupii marilor”. Se hranesc cu pinguini, pesti, lei de mare dar si cu alte vietati. Femelele conduc vanatoarea si ataca primele apoi masculii sunt cei care dau lovitura de gratie vanatului. Sunt adevarati ucigasi.

    Surse si Adrese Web Utile

  &#187 (English) www.DOLPHIN.co.nz – Despre Delfini & Galerie Foto
  &#187 (English) www.DolphinReef.co.il – Noutati despre delfini, educatie, fotografii
  &#187 (English) Despre delfini
  &#187 (English) Dolphins and Man…..Equals?
  &#187 Galerie Foto cu Delfini
  &#187 www.robertosozzani.it – Imagini cu delfini
  &#187 www.aboututila.com – Foto cu delfini  0 thoughts on “Delfinul

  1. DELFINUL

   Cine nu si-l aduce aminte pe Flipper,nastrusnicul delfin care facea surf si sarituri in aer ca nimeni altul? Delfinii despica apele marilor si ale oceanelor cu o viteza de 2 metri pe secunda,ba chiar au uneori sprinturi de 10 metri pe secunda (adica inoata de 5 ori mai repede decat marii campioni olimpici).In timpul somnului,creierul delfinului este activ pe jumatate,deoarece respiratia nu este involuntara -ca la oameni-ci voluntara,adica delfinul ,,se gandeste” sa respire.Un amanunt important este acela ca fiecare delfin scoate sunete specifice doar lui,care nu seamana cu cele ale oricarui alt delfin.Este considerat unul dintre cele mai intelingente animale.

  Add Comment